sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Lomatunnelma nousussa

Pulau Penang, Malesia. Lämpötila: 31 astetta. Lomafiilis 99,5 %.

Sunnuntaiaamuna völjäilimme sängyssä pitkään ja hilauduimme hiukan honteloina aamupalalle vasta kymmenen tienoilla. Syynä lievään velttouteen oli edellisen illan kävelyreissulla kadunvarren lisensoidusta alkoholikaupasta löydetty Holiday-rommipullo. Ilta kului leppoisasti pikku paukkuja tehden ja läppäriltä musiikkia kuunnellen. Paikallinen rommi ei onneksi ollut 29 ringitin arvoisena hinnan kirossa ja makukin muistutti sopivan kaukaisesti Mehong-viskiä, mihin olemme Thaimaassa tykästyneet. Samaa paikallista paloviinaa kaikki.


Pikkuisen piheinä emme raskineet varata huonetta merinäköalalla, mutta kyllä tuota Penangin vuorten maisemaakin mieluummin katselee tällä hetkellä kuin työpaikan tietokoneen näyttöä tai kolaamista odottavaa lumipeitettä pihalla.

Aamiaisen jälkeen varasimme illaksi reissun Georgetowniin, jossa pääsemme tutustumaan ja osallistumaan tämän kirjavan ja kansainvälisen kaupungin yöelämään. Samalla sovimme maanantaipäiväksi Grand Penang retken, jossa meidän pitäisi nähdä koko päivän kestävän reissun aikana tärkeimmät nähtävyydet, kuten käärmetemppeli, Penang-hill, Chinatown ja muutamia muita paikkoja.

Tämän päivän ohjelma on sitä lomailua, mistä monet pitävät eniten: auringossa makoilua, pulahtelua uima-altaaseen, merelle tuijottelua ja kylmien virvokkeiden nauttimista. Aika mukavaa tällainenkin välillä, varsinkin tuon muutaman päivän Kuala Lumpurin kaupunkisession jälkeen.

Kuvasin auringonoton välissä panoraaman Bayview Beach hotellin uima-allasalueelta. Vesi altaassa on miltei liiankin lämmintä, mutta kyllä se silti pientä jäähdytystä tarjoaa taivaalta porottavan auringon kuumuudessa. Joten lomafiilikset ovat nousussa ja reissu etenee mukavasti. Vaan nyt pikku päiväunille ennen iltaretkeä Georgetowniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti