torstai 7. tammikuuta 2010

Mellevien makujen maa

Kuala Lumpur, Malesia. Lämpötila: 28 astetta. Lomafiilis 96 %.

Illan kähmässä lähdimme etsimään sopivaa ruokapaikkaa Lot 10 läheltä, josta hotellin respasta saamiemme tietojen mukaan pitäisi löytyä Hawker-keskus. Aikamme etsittyämme ja kävelemisestä 27 asteen kosteahkossa yölämmössä uuvuttuamme päätimme kuitenkin palata hotellin vieressä sijaitsevaan ravintolaan, jossa huomasimme koko ajan olevan porukkaa, kun siitä aiemmin päivällä ohi liikuimme. Ja vanha konsti toimi taas: kannattaa yleensä aina mennä paikkaan, missä on muitakin asiakkaita.

Illan menuna oli riisiä ja kanaa, mutta tänään intialaisittain laittetuna. Butter Chicken ja Chicken Tikka. Siihen kaveriksi valkosipulista Naan-leipää. Ja arvatkaapa oliko maku, makeus, tulisuus ja tunnelma kohdillaan. Aina ei siis tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan. Eli pikku vinkki: jos yövyt Kuala Lumpurissa Istana Hotellissa, löytyy aivan hotellin kulman takaa intialaista, thaimaalaista ja Malaijikeittiötä tarjoava asiallinen ravintola, jossa kannattaa käydä. Hintakaan ei ollut mielestämme paha. Kaksi ateriaa neljän oluen kera alle 16 eurolla. Ei taida imtialaisessa ravintolassa Oulussa lähteä edes yhden hengen satsia sillä hinnalla!


Jos nyt oikein hakemalla haluaa pientä mussuttamisen syytä täältä Malesiasta hakea, niin pieneksi ongelmaksi voi joku kokea sen, että esim. Thaimaan lailla täältä ei voi ostaa jokaisesta kioskista ja pikkukaupasta väkevämpiä alkoholijuomia. Juomaa toki löytyy, mutta se on haettava muutamasta isommasta marketista. Eli ihan jokaiseen päähänpistoon ei voi hakea uutta Mehong-viskipulloa kadun toiselta puolelta, kuten naapurimaassa onnistuu. Vaan eipä hätää. Kuivuuteen emme toki ole kuolemassa. Vodkan tilapäisenä korvikkeena on hyvin toiminut Anchor Strong olut, joka 8 prosenttisena tuntuu kihahtavan varsin muikeasti hattuun ja Tiger-olutta tuntuu myös olevan joka paikassa tyrkyllä ja tarjolla.

Ensimmäinen täysi lomapäivä on nyt takana. Tätä kirjoitellessa istuskelemme tyytyväisinä hotellihuoneen sohvatuoleilla ja katselemme vastapäätä näkyviä yövalaistuja Petronas-kaksoistorneja. Upea näky, joka tuo mieleen jotakin korumaista. Sinne siis huomenna. Ja ehkäpä Batu Cavesille ja Menara torniin. Huomenna olisi siis retkipäivä ja nähtävää riittää. Joten kohta koisimaan. Mutta jos sitö ennen vielä yhdet pikku kissakaljat... lomallahan sitä kuitenkin ollaan. Hyvää yötä!


6 kommenttia:

 1. Tervehdys sinne KL:iin. Perässä tullaan, mutta kestääkön silmälasien teko 2 viikkoa ??? Olen KL:ssa vain muutaman päivän.

  VastaaPoista
 2. Normaalilasit tulevat valmiiksi parhaimmillaan 24 tunnissa. Jaanan vahvuuksilla ja vaatimuksilla linssit joudutaan tilaamaan joko Saksasta tai Japanista tänne, joten aikaa menee. Joten jos kyse on keskiverto yksinkertaisista linsseistä, onnistuu muutamassa päivässä varmasti. Tervetuloa!

  VastaaPoista
 3. tiedoksi:
  toivottavasti ne klasit on valmiina. jos ne tulee rahtina, niin menevät suurella todennäköisyydellä tulliin ja joudutte maksamaan tullin + verot. mäkin voisin tietysti tuoda ne mutta tulen vasta helmikuun lopussa kotiin.

  menkää ihmeessä syömään sinne Jalan Alorille. elikkä Pukit Pintangin suuntanen kadunpätkä samallapuolen Pintangia, kuin Istana on. Täällä pohjoisessa oli muuten aamulla -33C kun lähdin töihin.

  Tosikiva seurata matkanne etenemistä.

  Hauskaa lomaa.

  terkut:
  perapappa

  VastaaPoista
 4. Onpa mukava kuulla kehuja intialaisesta ruoasta. Kokeillaan helmikuussa onko se itse Intiassakin yhtä hyvää...

  Eppukin lähettää terkkuja ja mukavaa matkan jatkoa.

  VastaaPoista
 5. Kaiken todennäköisyyden mukaan rillien pitäisi olla valmiina, kun palaamme Kuala Lumpuriin, joten elellään sen mukaan siihen asti, kun muuta tietoa ilmenee :) Jalan Alor valitettavasti jää myös loman loppuosaan, mutta kyllä sinne on tosiaan mentävä.

  Ja intialaisesta: vaikka se kotimaassakin maistuu, niin jotenkin se vaan täällä maistuu vieläkin paremmalta - autenttisemmalta, joten voisin kuvitella, että Intiassa sen täytyy olla täydellistä :)

  VastaaPoista
 6. Nytpä sitten matkaan ,hyvien evästyksien kera.Kiitos! Lähtö 23.02.02 savonlinna

  VastaaPoista