torstai 7. tammikuuta 2010

Silmälasisimulaattorissa

Kuala Lumpur, Malesia. Lämpötila: 32 astetta. Lomafiilis 94 %.

Ensimmäisen varsinaisen lomapäivän ainoaksi tavoitteeksi olimme jo etukäteen ajatelleet sen, että Jaanalle tulevat uudet silmälasit saadaan laitettua tilaukseen. Niinpä suunnistimme iltapäivällä lyhyiden nokosten jälkeen kohti läheistä Sungei Wangin ostoskeskusta, josta muutamien saamieni vinkkien mukaan pitäisi löytyä runsaasti tarjontaa silmälasien ja optikkojen osastolla.

Puolisen tuntia hortoiltuamme ja hälinää ihmeteltyämme osuimme viimein etsimämme Focus Point Visionin ovelle ja menimme heti asiaan. Kotimaasta silmälääkäriltä saamamme linssilappu kourassa aloimme katselemaan sopivia kehyksiä ja niihin linssejä.

Focus Point Vision on iso, keskikokoisen suomalaisen kirkonkylän marketin kokoinen optikkoliike, jossa palvelu tuntuu pelaavan. Nuoret malaji- ja kiinalaissyntyiset naiset palvelivat hymy kasvoillaan meitä ja olimme yllättyneitä siitä, kuinka tarkasti ja ammattitaitoisesti kaikki eteni. Vaikka meillä oli linssimääräys mukana, tehtiin kuitenkin uusi näöntarkastus ja aivan uutena asiana Jaana pääsi kokeilemaan Hoyan linssisimulaattoria.

Uudet, vasta kohdilleen mitatut linssit päässään Jaanan piti kävellä portaita ylös-alas, lueskella tienviittoja ja muita erilaisia tekstejä. Uudet linssit tulevat olemaan ensimmäiset progressiiviset uuden tekniikan moniteholinssit Jaanalle, joten oli mukava, että hän pääsi jo etukäteen testaamaan, miltä nuo tulevat sitten todellisuudessa tuntumaan käytössä.

Kaupat syntyivät ja hintakin oli varsin kohtuullinen Suomen hintatasoon verrattuna. Tavalliset ei moniteho-lasit ovat Jaanan hurjilla noin miinus kympin vahvuuksilla maksaneet kotimaassa jo liki tuhat euroa, joten nämä uusinta Hoyan teknikkaa olevat moniteholasit Italialaisilla kehyksillä olisivat varsin todennäköisesti olleet vieläkin kalliimmat Suomessa. Nyt selvisimme vain n. 370 eurolla, joten säästöä tuli mukavasti ja kaikki matkakassaan. Toivottavasti lasit ovat valmiina odottamassa, kun tulemme parin viikon päästä takaisin Kuala Lumpuriin kotimatkaa varten. Muussa tapauksessa liike joutuu lähettämään ne meille rahtina Suomeen.


Kotimatkalla pysähdyimme syömässä kiinalaisessa nuudeliravintolassa, jossa söimme kevyet, mutta aivan järjettömän hyvän makuiset annokset. Jaana taisi lentokoneessa ihastua ankkaan, sillä hän tilasi sitä jo toisen kerran ja tykkäsi jälleen. Itse nakkelin parempiin kitusiin tulisen, mutta myös makean annoksen paahdettua kanaa riisillä ja kyytipojiksi nappasimme parit Tiger-oluet. Ruokailun hintaakaan en pidä pahana, sillä kyseinen ravintola on aivan ydinkeskustassa, ostoskeskuksen kupeessa, joten 10 euroa ruokailusta oluineen kahdelle hengelle ei ole ihan järkyttävä hinta, varsinkaan kun ottaa maun huomioon!

Ensimmäinen jännä huomio Malesiasta on myös päässyt muodostumaan. Ihmiset täällä vaikuttavat todella ystävällisiltä. Palvelu pelaa ja useimmat puhuvat myös kohtuullisen hyvää englantia. Ensivaikutelma on siis tosi positiivinen ja sellaista pientä pakkohymyn aavistusta, mitä joskus Thaimaassa on tavannut, ei ole ainakaan vielä tullut vastaan. Joten vaikka olemme muslimimaassa, on meininki rentoa, discomusa soi myyntikojuissa, kauniit aasialaistytöt kauppaavat hierontapalveluita kadun varsilla ja tavaraa on suorastaan runsautta pursuavasti kaupan. Aikamoinen turistikohde siis.

Nyt jo illan hämärryttyä olemme kohta lähdössä iltaruokailuun. Täytynee siis lähteä etsimään jostakin Hawker-paikka, jossa pääsemme maistelemaan lisää näitä Aasian herkkuja.


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen tämä silmälasijuttu. Itsellä odottamassa resepti ja suunnitelmissa silmälasien hankinta.

    Ihanaa lukea näitä teidän juttuja !

    t. Matre

    VastaaPoista
  2. Hienot pokat Jane! Nauttikaa matkasta ja terveisia Jonelle. t. Carita

    VastaaPoista