perjantai 15. tammikuuta 2010

Tiikerin vuosi alkaa

Pulau Langkawi, Malesia. Lämpötila: 33 astetta. Lomafiilis 100%.

Olipa aika mukavaa avata aamulla verhot ja katsella näkymää omalta parvekkeelta uima-allasalueen yli kohti Andamaanien meren rantaa. Juuri hotellin kohdalla on meressä lähellä saari ja kallioiset niemet laskeutuvat turkoosiin veteen molemmilla puolilla rantaamme, joten nyt on taas maisemat kohdallaan. Langkawin saari vaikuttaa todella upealta rantalomapaikalta ja vieläpä edulliselta sellaiselta.

Perjantain ohjelmaksi olimme jo edellisenä päivänä päättäneet pyykkihuollon suorittamisen, retkien varaamisen ja rannalla sekä uima-allasalueella kuljailun. Koska emme kotimaassa hotellihuonetta varatessa ottaneet aamiaista pakettiin, niin aamiainen oli myös ohjelmassa hotellin ulkopuolella, mistä aivan vastapäätä löytyy lukuisten matkailijoiden hyväksi ja edulliseksi kehuma Cactus-ravintola.

Niinpä nakkasimme kevyet tamineet niskaamme, pyykkipussit kainaloon ja otimme teksin hotellin edestä. Lähin laundry-paikka sijaitsee parin kilometrin päässä hotellilta, jonne kuski kuljetti meidät 6 ringitin hinnalla. Pesulan rouva punnitsi tuomamme likaiset vaattet vaa'alla ja sovimme 3,6 kilon kasalle hinnaksi 3,5 euroa vastaavan summan ringittejä. Ei paha hinta sinänsä, mutta hieman extraa tuli siitä, että halusimme joitakin vaatteita silitettyinä. Joten ihan Thaimaan hinnoilla ei täällä vaatteita saa pesetettyä, mutta eivät nämäkään hinnat silti päätä huimaa.

Paluumatkalla kävimme myös viemässä intialaiselle räätälille nahkaliivini, joiden vuori kaipasi uusintaa. Samalla tilasin itselleni yhden silkkipaidan, jonka malliksi jätin Thaimaassa muutama vuosi sitten teetetyn paidan. Hinnaksi ompeluhommille sovimme silkkipaidan osalta 180 ringittiä ja nahkaliivien vuoren uusinnan kuluiksi tuli 150 ringittiä. Räätälin poika halusi välttämättä esitellä meille liikkeen takana asuvan naapurinsa kotieläimen, joka olikin suomalaisittain aika erikoista lajia, nimittäin ilmeisesti jonkin sortin haukka tai kotka. Kotkaksi perhe sitä ainakin kutsui, mutta jos joku tietää tarkemman lajimäärityksen, niin vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan.

Perheen rouva tuli hetken päästä lastensa kanssa ulos ja toi mukanaan pienen punertavan petolinnun, joka oli täysin vapaana heidän kotonaan. Lintu oli selvästi tottunut ihmisten käsittelyyn ja niinpä räätäli usutti meitä koskemaan eläimeen. Hieman pelokkaina silittelimmekin koukkunokkaa, mutta automaattisesti ja refleksinomaisesti käsi tuli vedettyä pois linnun kunnioitettavien kynsien ja terävän nokan läheltä, kun se käänteli päätään hieman levottoman oloisena. Linnun tehtävänä oli käytännössä samat hommat, mitä meillä kotona on entisaikoina pidetty kissojen tehtävänä: pitää rotat ja muut jyrsijät poissa omistajansa tontilta, mutta niiden lisäksi siivekäs peto tappaa myös käärmeet ja muitakin epämiellyttäviä otuksia, mihin suomalainen kotikissa ei taida ihan kyetä. Jännää oli, että lintu oli ulkonakin täysin vapaana, mutta ei lähtenyt omistajansa läheltä kauemmas. Uskollinen kotieläin ilmeisesti?

Räätäliltä kävelimme Cactus-ravintolaan aamiaiselle, joka olikin kehujen mukainen eli hyvä ja edullinen. Vaihtoehtoja oli monenlaisia ja hintataso näyttää kyseisessä paikassa vaihtelevan eurosta ylöspäin. Kahdella eurolla henkeä kohden oli jo edessä monipuolinen aamiainen, juomineen ja hedelmineen. Cactus vaikuttaisi olevan suosittu paikka myös nuorison keskuudessa, sillä siellä ollessamme paikassa istui paljon reppumatkaajan oloisia nuoriapareja. Ja kun katseen kohotti ravintolan kattoon, saattoi sieltä lukea terveisiä lukuisilta aiemmilta kävijöiltä, kuten oheisesta kuvasta näkyy. Ja Suomen lippukin koristi uljaana, mutta hieman rähjäisenä seinää!

Aamiaisen jälkeen kävimme varaamassa lauantaiksi koko päivän veneretken mangrove-teemalla. Kyseisellä retkellä kuljemme pikku paatilla saaristossa, pitkin jokia ja välillä pysähdymme lepakkoluolissa, mangrovesuolla, kotkia kuvaamassa sekä käymme uimassa saaren kuulemma parhaalla rannalla. Mutta siitä lisää huomenna retken jälkeen. Nyt aiomme keskittyä nauttimaan upeasta rannasta ja kauniista maisemista. Jaana meni juuri puolentoista tunnin malesialaiseen hierontaan hotellin kylpylään, joten pientä hemmotteluakin on tänään tarjolla.

Langawi vaikuttaa näin ensinäkemältä varsin mukavalta paikalta. Samaa siisteyttä, mihin olemme Penangilla ja Kuala Lumpurissa olemme tottuneet, ei täältä löydä, koska roskiakin näkyy tienvarsilla yllättävän paljon. Mutta sellaista lumoavaa luonnonkaunetta, mitä täältä tuntuu myös löytyvän, emme aivan nähneet noissa kahdessa muussa paikassa.

Kävimme iltapäivän kuumimpina tunteina yrittämässä viilennystä uima-altaalla, mutta auringon porotuksessa kuumentunut vesi alkoi olla jopa liian lämmintä antaakseen todellista viilennystä helteeseen. Vaan eipä kyllä oikeastaan passaa valittaa, kyllä tässä ehtii vielä kärsiä vilua ja nälkää, kunhan täältä kotiin taas palataan. Niinpä tiikeriä tankkiin ja kuumudesta kärsimään - kohta muuten alkaa kiinalaisten tiikerin vuosi! :)

Tässäpä lopuksi muutama panoraama, joiden avulla pääsee paikanpäälle keskelle samoja maisemia, missä tämä päivä ollaan hippaloitu:

Holiday Villa Resortin ranta
Holiday Villa Resortin deluxe huone
Holiday Villa Resortin uima-allasalue
Holiday Villa Resortin uima-allasalue eri kulmasta

8 kommenttia:

 1. Kiitos mainiosta raportoinnista. Teksti on niin selkeää ja kuvat hyvin valittuja, että tällaiselle hölmömmällekin menee tieto perille. Yksi kysymys kuitenkin: oletteko käyttäneet paljonkin luottokortteja? Tuo Malesia (etenkin Kuala Lumpur) kun on niitä kopioinnin paratiiseja? Ai ja sitten vielä toinen: toimiiko hotellissanne normaali "huoneen laskuun" -periaate eli kaikki hotelliostot sinne ja könttämaksu kortilla lähtiessä? Vai meneekö kaikki käteis- ja kertamakseluksi?
  Suuri kiitos vastauksestanne. Sinne tullaan helmikuussa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tähän saakka ollaan pääasiassa menty käteisellä eteenpäin silmälasiliikettä ja hotelleja lukuunottamatta. Hotelleissa on juotu, syöty ja nautittu palveluista aina huonelaskuun, joka on sitten lähtiessä maksettu luottokortilla. Tällä meiningillä mennaään eteenpäin ja korttia en kyllä alkaisi ihan kaikkiin kioskeihin työntämään täällä kuten en missään muuallakaan maailmassa - maalaisjärjellä ja terveellä varovaisuudella on ainakin tähän saakka kolisteltu eteenpäin vahingoitta, mutta vaivatta :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista!
  Meilläkin tulee olemaan sama hotelli helmikuussa.
  Oletteko uskaltautuneet uimaan meressä?
  Onko tarvis sinne hiissata mukana uimatossuja? Ranta näyttää niin houkuttelevalta.

  Terveisin Matre

  VastaaPoista
 4. Kiva kun eiole ollut kummepia kommelluksia, vaan olette saaneet nauttia lomastanne.
  Lintu kuvassa näytti en Sumatralaiselta Pössihaukalta.. no joo.
  Taitaa tosissaan olla Pernis ptilorhynchus Idänmehiläishaukka, ihan näin äkkinäkemältä.
  Nauttikaahan
  Kari Kentästä

  VastaaPoista
 5. Ainut pieni pettymys tähän saakka on ollut juuri se, että uimarannoilla on ollut ihan ilmeisestä syystä varoitukset uimisen vaarallisuudesta juuri noiden meduusojen takia. Joten uima-altaissa on tähän saakka pulikoitu, mutta huomenna on tarkoitus päästä sellaiselle rannalle, jossa moisista pirulaisista ei ole haittaa. Muutamat uhkarohkeat ovat onneaan koettaneet ja jos jotain on tähän ikään oppinut, niin sen että myös toisten virheistä voi oppia. Mieluummin nautin kivuttomasta lomasta kuin hoitelen pahemman luokan palovammoja. Sen verran ikävältä nuo monimetristen näkymättömien lonkeroiden polttamat jäljet näyttävät ihmisen kehossa! Nyt taitaa vielä olla erityisen huono ajankohta tuulienkin vuoksi näillä rannoilla, että jostakin syystä vedet kuhisevat jellyfishejä :(

  VastaaPoista
 6. Ja Jaanalta erityiskiitokset Karin ornitologisille analyyseille. Kyseinen lintu oli tosiaan vapaana paikallisen "omakotitalon" pihalla. Lenteli kyllä, mutta oli jotenkin leimautunut perheen äitiin. Tuohan ei Suomessa onnistuisi - joku soittaisi "Anjan" apuun moisesta villieläimen vangitsemisesta ja kiusaamisesta. Tosin ainahan pikkupojilla on ollut harakanpoikia lemmikkeinä, oli ainakin kun meikäläinen oli skidi!

  VastaaPoista
 7. Aivan MAHTAVAA lukea tekstejäsi Jone. Täällä kotosuomen pakkasissa jo pikkuhiljaa fiilistellään. Olemme reilun viikon päästä siellä ja samassa hotellissa. Mekään emme nauti aamupalaa hotellilla, tuo Cactus-ravintola oli hyvä pointti. Ilmeisesti se on jo aamusta auki?

  Itse en juo lainkaan olutta. Oletteko maistelleet drinksuja? Thaimaassa useasti käyneenä tulee mieleeni paikallinen Mai Thai.

  Aurinkoista lomanjatkoa toivotellen,

  Ninni&A-P, Kerava

  VastaaPoista
 8. Drinksuja tuli reissussa nautiskeltua vähemmän. Tarjontaa kyllä oli ja kaikkia kansainvälisiä sekoituksia oli tarjolla. KL:ssä ja Penangilla alkoholipaukkujen hinta ravintoloissa oli miltei Suomen hintatasoa, mutta verovapaalla Langkawilla mukavasti halvempaa. Yleensä otettiin ruoan kanssa olutta tai Jaana toisinaan valko-/punaviiniä. Langkawilla esim. sai ihan laadukkaassa ravintolassa koko pullon asiallista viiniä pöytään noin 6-8 euron hintaan.

  VastaaPoista