sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Passi ja hammasharja

Oulu, Suomi. Lämpötila: -16 astetta. Lomafiilis 24 %.

Ulkona paukkuu pakkanen ja sisällä pyykkikone sekä kuivausrumpu laulavat kiivaasti, jotta saisimme kaikki lomavaatteet puhtaina ja sileinä laukkuihin ja mukaan reissulle. Tosin, jos sääennusteisiin on uskomista, niin yli 30 asteen lämpötiloissa ei kovin raskaita vaatteita tulla tarvitsemaan.

Kävin muuten äsken hakemassa Forexin toimistosta pikku summan kohdemaan valuuttaa alkupääomaksi, ettei tarvitse ensi toimikseen Kuala Lumpuriin saavuttaessa hakea rahanvaihtopistettä, vaan voimme hypätä huoletta taksiin ja huristella suoraan hotellille toipumaan lentomatkan rasituksista. Niinpä tuli jälleen hämmästeltyä uutta rahayksikköä, Malesian ringgittiä, MYR, jota ei ole aiemmin tarvinnut hyppysissään käsitellä. Saman arvoisia seteleitä vaikuttaisi olevan vähintään kahta-kolmea ulkonäöllisesti erilaista versiota liikenteessä, joten taas saa olla tarkkana, että oikean kokoiset setelit vaihtavat kaupantekotilanteissa omistajaa.

Tosimatkailijat selviytyvät kuulemma reissuistaan miltei pelkästään passin ja hammasharjan varassa, mutta meiltä se ei onnistu. Tavaraa kertyy väkisellä ja paljon. Vaikka kuinka yrittäisi pitää tiukkaa linjaa romppeita pakattaessa, niin joka kerta nuo kamat on laitettava kasaan useampaan kertaan. Ensimmäisen yrityksen jälkeen toteaa yleensä, että puolet pois. Toisen kasaamiskerran jälkeen voi alkaa suunnitella laukkuun sovittamista ja kolmannen vähentelykierroksen jälkeen laukun voi hyvällä tuurilla saada kiinni, kun toinen istuu sen päällä :)

Pelkät kevyet kesäiset vaatteet eivät sinänsä paina paljoa tai vie tilaa laukuista juurikaan, mutta kun sekaan pakkaa kameran latureita, jalustan ja muuta kuvausrekvisiittaa, niin painoa ja tilavuutta kertyy pakostakin. Siihen kun lisää aurinkorasvat, parit kengät, snorklausvehkeet ja muuta pientä tarpeellista, niin painoa on kertynyt yllättävän paljon. Tavoitteena on kuitenkin pysyä alle 20 kg:ssa, joten tarvittaessa täytyy alkaa karsimaan jostakin.

Sunnuntain kunniaksi voisi vielä käydä nautiskelemassa kotimaan talvesta koirien kanssa. Ikävähän noita hurttia pakollakin tulee, mutta mukaankaan niitä ei voi ottaa, joten pitää nautiskella nyt etukäteen vähän "varastoon" niiden kanssa peuhaamista ja touhuamista. Onneksi niillä on täällä kotona leppoisat oltavat, sillä Joonas on luvannut tulla pitämään niistä hyvää huolta matkamme aikana.

Huomenna täytyy vielä käydä tuusaamassa täysi päivä töissä, mutta illalla on kaiken parempi olla pakattuna. Tiistaiaamuna hyppäämme Oulunsalossa koneeseen ja illalla matka jatkuu Helsingistä Pekingin kautta kohti Kuala Lumpuria.

2 kommenttia:

  1. Snorklausvehkeet voinette jättää matkasta, vedet siellä ovat niin sameita! Meillä ainakin Langkawilla olivat aivan turhat mukana. :) Hyvää matkaa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä. Kävittekö Pulau Payarilla? Tiedän, että Langkawin rantavedet eivät mahdottoman kirkkaita ole, mutta n. 30 kilometriä sieltä etelään sijaitsevalla Pulau Payarilla pitäisi ainakin meidän tietojen mukaan olla kohtuullisen kirkkaat vedet ja myös vedenalaista katsottavaakin? Toinen Penangin ja Langkawin väliä kulkevista lautoista pysähtyy tuolla ja pääseehän sinne tietysti pienemmillä ja isommilla paateilla muutenkin päiväksi snorklailemaan.

    VastaaPoista