keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Takaisin Kuala Lumpuriin

Kuala Lumpur, Malesia. Lämpötila: 31 astetta. Lomafiilis 100%.

Keskiviikon vastainen yö meni meillä molemmilla kylkeä käännellessä, sillä eilisen Thaimaan visiitin upeiden snorklauskelien huumassa meille kävi hieman vanhanaikaisesti. Molemmilla tapahtui lievä ihonkärvähdys varsinkin selkäpuolella ja siitä on nyt sitten saatu kärsiä nahoissamme. Onneksi polte alkaa hellittää ja nyt voi jo nukkua selälläänkin.

Tuosta Koh Lipen reissusta vielä sen verran, että jotkut päiväkirjaa seuranneet ovat kyselleet reissun hintaa. Ostimme retken hotellilta Mutiara Burau Baystä ja hinnaksi tuli 388 ringittiä per henki, mikä lienee jossain vajaan 80 euron kantturoissa Suomen valuutassa. Ja kyllä se mielestämme oli joka ringitin arvoista. Harvassa paikassa olen nähnyt yhtä upeita veden päällisiä tai -alaisia maisemia kuin tuolla. Jos olisimme menossa tuonne uudestaan Langkawilta, ottaisin ehdottomasti paketin, johon kuuluu esimerkiksi vähintään yksi yö Koh Lipellä. Vaikka matka-aikaa ei olekaan pikaveneellä, kuin vajaa tunti suuntaansa, niin tuolta Lipen lähestöltä löytyy paljon pieniä saaria, joiden ympäriltä löytyy paljon mahtavia snorklaus- ja sukelluskohteita. Joten helposti voisin kuvitella viettäväni tuolla vaikka useamman päivän. Mutta meillä tuo eilinen meriretki muodostui eräänlaiseksi lomanlopettajaiseksi. Ja onnistuneeksi sellaiseksi. Nyt ollaan jo täällä Kuala Lumpurissa, minne lennettiin heti keskipäivän jälkeen Air Asian kyydillä. Mutta tässä vielä panoraama eiliseltä päivältä omalta privaattibiitsiltämme, kunhan se latautuu... meinaa nimittäin tämä ilmainen Piccolohotellin langaton nettiyhteys olla kotimaisen mokkulan nopeuden tasolla?

Kirjauduimme kolmen maissa tämän loman viimeiseen hotelliimme Piccoloon, joka sijaitsee aivan Lot 10 vieressä Bukit Bintangilla Kuala Lumpurin keskustassa. Piccolo osoittautui miellyttäväksi yllätykseksi, sillä varasin sen oikeastaan vain hyvän sijaintinsa perusteella, mutta hotellille saavuttuamme huomasimme, että modernin ilmeen omaava Piccolo on myös siisti ja viihtyisä paikka viettää viimeinen yö täällä Malesiassa.

Kävimme illan alkajaisiksi hakemassa Jaanan uudet silmälasit ja pienestä jännityksestä huolimatta ne vaikuttivat heti onnistuneilta ja hyvin tehdyiltä. Kannatti siis mennä täkäläiseen tyyliin simulaattorien läpi ja kestää kahden tunnin säätö, sillä lopputulos vaikuttaa tosi hyvältä ja Jaana on erittäin tyytyväinen uusiin silmälaseihinsa.

Pikku päiväunien jälkeen lähdimme illan ratoksi ruokailemaan läheiselle Hawker-streetille, missä valitsimme pähkäilyjen jälkeen illan ruoaksi rasvassa tiristettyä possua mustapippurikastikkeessa riisin kera. Hyvää oli ja riittävästikin, sillä emme aivan jaksaneet syödä kaikkea, koska taas innoissamme tilasimme alkuruoiksi myös kymmenen kevätrullaa. Siihen isot Tiger-oluet kyytipojiksi ja olo oli täyden raukea.

Nyt sitten aiotaan koisia kunnon yöunet, jos vaan kärventynyt nahka antaa unirauhan. Huomenna on vielä koko päivä aikaa katsella kaupunkia, joten jossain voisi käydä kuljailemassa, kenties vaikkapa Chinatownissa? Lento Shanghain kautta Helsinkiin lähtee vasta perjantaina aamuyön tunteina, joten huomenna on lähtö kentälle vasta iltamyöhällä.

Olisi meillä myös videonpätkä tuolta Kuala Lumpurin yöstä, mutta eipä taida tällä hitaalla yhteydellä paljon ehtiä latautua... No menihän se, kun jaksoi odotella:4 kommenttia:

 1. Kiitoksia blogistanne! Kaksi kertaa olemme olleet Thaimaassa ja viimeinen reissu tehtiin Krabille marras-joulukuun vaihteessa. Malesia on minua kiinnostanut jo kauan ja nytten olenkin suurella mielenkiinnolla lukenut juttujasi. Ainut miinus joka jäi mieleeni oli veden sameus. Me, kun tykkäämme kovasti snorklailla. Turvallista kotimatkaa!!

  VastaaPoista
 2. Jos snorklaus/sukellus on ykkösenä, niin valittavasti nämä Malesian länsipuolen saaret Penang ja Langkawi kyllä häviävät Thaimaan kohteille. Itäpuolelta kyllä sitten löytyy ainakin kuvien perusteella kirkasvetisiä paikkoja, mutta sinne ei tähän aikaan vuodesta ole asiaa huonojen säiden takia. Esim. Perhetianille kannattaa kuulemma mennä huhtikuun ja syyskuun välisenä aika. Mutta kyllä täällä nähtävää ja koettavaa on riittänyt...

  VastaaPoista
 3. Jos teillä on aikaa, käykää syömässä Sungeiwanissa Teppanyakia, erityisesti beef itujen kera ja olut on aivan fantastinen paketti!

  Paikka on/oli muistaakseni 1 tai 2 kerroksessa, väritykseltään valkoista, mustaa ja punaista. Ruokailupaikat ovat keittiöpisteiden ympärillä, kokemuksena tämä on aivan mainio.

  VastaaPoista
 4. Ens talvena tarkoitus mennä Kuala Lumpuriin ja olen etsinyt hotellia ja löysin kans ton Piccolon. Oli siis hyvä hotelli? kertoisitko hieman lisää. Sijainti olisi kyllä hyvä!

  VastaaPoista