perjantai 1. tammikuuta 2010

Sinisen hetken lumoissa

Oulu, Suomi. Lämpötila: -17 astetta. Lomafiilis 21 %.

Hyvää Uutta Vuotta! Vuosi vaihtui kuin huomaamattaan. Aattoilta kului tosi rauhallisissa merkeissä neljän seinän sisällä ja vaikka ympäristössä paukkui ja välähteli, ei se häirinnyt kotitouhujamme. Aloittelimme pakkailemaan jo vähitellen kamppeita reissua varten ja tuntuu mukavalta tehdä se näin hyvissä ajoin ilman kiirettä ja ajatusten kanssa. Kameran akut lataukseen, muistikorttien tyhjennnystä, optiikan puhdistamista, turhan roinan poistamista repusta jne... Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :)

Kävimme iltapäivästä mukavalla autoilu- ja kävelylenkillä koiriemme kanssa Pilpajärven maastossa. Koirat saivat laukata sydämensä kyllyydestä miltei polveen ulottuvassa hangessa ja mekin lyllersimme perässä hikipäässä. Kuntoilu onkin paikallaan kinkkukauden jälkeen ja onneksi muutaman päivän päästä hiki tulee pelkästä olemassa olosta ilman että tarvitsee hangessa kahlata.

Pimeä tulee näinä joulun jälkeisinä päivinä tosi aikaisin. Kuvasin muutaman panoraaman Pilpajärven rannassa ja jo kello kahden aikaan alkoi ympäristöön hiipiä kuin varkaiten hämärää ennakoiva upea sinisyys. Oheinen kuva kertonee noista mukavista sinisen sävyistä enemmän kuin selittelyni. Harmi, ettei tuota sävykkyyttä kestä kuin hetken ja sen jälkeen alkaa arktinen kaamoksen pimeys. Ja tätä pimeyttähän tässä ollaan taas lähdössä pakoon.

Tässäpä vielä pari panoraamaa, jotka kuvasin tänään ihan opettelumielessä. Nuo vaativat sen, että koneelle on asennettuna Quicktime-laajennus:

Pilpajärvi 1:  QuickTime
Pilpajärvi 2:  QuickTime

Nyt kuitenkin saunaan ja lepäilemään. Jos vaikka saunaoluen voimalla pohtisi monetko uimahousut mukaan ottaisi :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä vaan panoraama on mahtava vehje!
    Toivottavast saan joskus sellaisen... kun ei viitsis pelleillä APS:n kanssa :)
    T:Minna

    VastaaPoista
  2. Periaatteessa tuollaisia VR-panoraamia voi kuvata melkein millä tahansa digikameralla. Itse kuvasin ensimmäiset 360 asteen panoraamat ihan vakio-objektiivillä, jolloin kuvia joutui ottamaan kymmeniä ja niiden yhteenliittämisessä riitti työtä. Helpommalla pääsee kuvaamalla kalansilmäobjektiivillä, jolloin kuvia tarvitaan vain muutama ja niiden liittäminen on helpompaa ja nopeampaa.

    VastaaPoista